Meer dan 400 verschillende blokhutten

Ontdek het gemak van een blokhut kopen online. Kies uit meer dan 400 tuinhuizen, trendy tuinhuisjes met overkapping tot blokhutten die bedoeld zijn als berging voor in de tuin.

Wij bezorgen op elke plaats in Nederland en Vlaanderen bij u voor de deur.

Altijd een blokhut van uw smaak!

MEER LEZEN
Item 1-30 van 164 in totaal item(s)

Meer dan 400 verschillende blokhutten

Het blokhut is een praktische oplossing wanneer de ruimte in huis en in de garage beperkt is. U kunt er veel materiaal in opbergen voor de aanleg en het onderhoud van uw groene ruimte, te beginnen met uw tuingereedschap en buitenmeubilair. Hout is een interessant materiaal om uw schuur mee te ontwerpen: het is een natuurlijke en edele soort, die echter een minimaal jaarlijks onderhoud vereist. Laten we de voordelen van een houten tuinhuisje eens op een rijtje zetten.

Waarom kiezen voor een houten blokhut?

. Het blokhut is een praktisch bouwwerk, dat ook een esthetisch aspect kan krijgen. Voor een optimaal resultaat is het noodzakelijk om gebruik te maken van edele materialen zoals massief hout. Het bijzondere voordeel van deze houtsoort is dat het bestand is tegen temperatuurschommelingen. Met andere woorden, een tuinhuisje van massief hout zal lang meegaan en u een goede isolatie bieden, met de extra bonus van natuurlijk hout. Bij Akeliagarden bieden wij een compleet assortiment tuinhuisjes van vurenhout, van Scandinavische oorsprong. De langzame groei, gekoppeld aan het koude klimaat van de regio, zorgt voor een toename van de dichtheid van het hout. Dit is een echte garantie voor duurzaamheid.

Wat te doen met een houten blokhut

Een houten blokhut is ideaal om een extra ruimte in te richten. U kunt er materialen en materiaal in opbergen voor het onderhoud van uw groen en de aanleg van uw terras. Afhankelijk van de grootte van uw houten schuurtje kunt u uw accessoires en diverse gereedschappen (grasmaaier, hogedrukreiniger en barbecue bijvoorbeeld) en uw buitenmeubilair (tafel en klapstoelen) opbergen. U kunt uw ruwhouten hut ook beschouwen als een wellnessruimte waarin u een sauna installeert - massief hout leent zich uitstekend voor dit soort gebruik.

Hoe onderhoud ik mijn houten blokhut? Een houten blokhut moet regelmatig onderhoud kunnen ondergaan. Dit komt omdat hout een natuurlijk materiaal is waarvan de eigenschappen na verloop van tijd kunnen verslechteren zonder de juiste behandeling. Hout kan bijvoorbeeld worden aangetast door insecten, schimmels of schimmels die het kwetsbaar en bederfelijk kunnen maken. Ook regen of zonlicht (UV) tasten de duurzaamheid van uw schuur aan. Een schimmelwerende behandeling bij de installatie, gevolgd door het aanbrengen van een 1-laagse impregneerlak en een 2-laagse afwerklak zijn essentieel als u uw tuinhuisje goed wilt beschermen. Houten tuinhuisjes kunnen worden behandeld met een autoclaaf. Dit maakt ze beter bestand tegen agressie van buitenaf. Houd er rekening mee dat het onderhoud van een onbehandeld houten tuinhuisje beperkter zal zijn, ongeacht de houtsoort (vuren, grenen, grenen). De behandeling van een tuinhuisje van autoclaaf hout is relatief eenvoudig: meestal wordt aanbevolen een impregneermiddel te gebruiken, gevolgd door een afwerkingsmiddel om het hout te beschermen tegen aanslag of vergrijzing.

Welk dak voor mijn houten blokhut?

. Het dak van uw tuinhuisje kan op verschillende manieren worden uitgevoerd: als plat dak, lessenaarsdak, zadeldak of puntdak. Een houten tuinhuisje met een plat dak geeft het bouwwerk een moderne en eigentijdse uitstraling. Een tuinhuisje met enkele helling of dubbele helling vergemakkelijkt de afvoer van water naar de goten. U kunt dit regenwater dan recupereren en hergebruiken. Het dak met meerdere hellingen zorgt ten slotte voor een grotere architecturale flexibiliteit.