BLOKHUT MET ZADELDAK

Kiezen voor een blokhut met zadeldak, dat is kiezen voor de traditionele en klassieke look van het tuinhuisje, de look van een kleine bergchalet. Het houten tuinhuis met zadeldak geeft een gevoel van ruimte, aangezien de nok doorgaans hoger ligt dan in een blokhut met plat dak: extra opbergruimte in de hoogte.

MEER LEZEN
Item 1-30 van 66 in totaal item(s)

BLOKHUT MET ZADELDAK

Kiezen voor een tuinhuis met zadeldak, dat is kiezen voor de traditionele en klassieke look van het tuinhuisje, de look van een kleine bergchalet.

Het houten tuinhuis met zadeldak geeft een gevoel van ruimte, aangezien de nok doorgaans hoger ligt dan in een tuinhuis met plat dak: extra opbergruimte in de hoogte.

VOORAFGAANDELIJKE WERKEN: DE BETONVLOER

Het is noodzakelijk een betonvloer aan te leggen voor tuininrichtingen zoals het creëren van een terras of de installatie van een tuinhuis of tuinchalet. Buiten een betonvloer realiseren is vrij eenvoudig, maar het vergt organisatie en een goede voorbereiding van de bodem.

Er bestaan uiteraard naast de betonvloer ook andere methoden, maar die niet even efficiënt en betrouwbaar zijn voor het in stand houden van uw tuinhuis of tuinschuurtje.

  • De betonvloer heeft dezelfde afmetingen als die van uw tuinhuis. Deze afmetingen worden op elk product vermeld. Wanneer u hier goed rekening mee houdt, vermijdt u dat bij regenweer water via de bodem binnendringt.
  • Door het toevoegen van een polyane onder de vloer bij het gieten van de betonvloer wordt via de bodem opstijgend vocht vermeden.
  • Uw tuinschuurtje op een betonvloer plaatsen garandeert een betrouwbare verankering van uw constructie, aangezien een verankering in de grond vermijdt dat uw schuurtje bij hevige wind opgeheven wordt.

DIKTE VAN DE BLOKPLANKEN:

Akeliagarden biedt u een brede keuze aan tuinhuizen met zadeldak. De keuze van de blokplankdikte hangt af van het gebruik dat u ervan wenst te maken.

  • Een tuinhuis met zadeldak in blokplankdiktes van 28 of 34 mm is ideaal voor al uw opslagbehoeften: tuinmeubilair, gereedschappen, barbecue, fietsen. Indien u geen grote ruimte nodig hebt, vermijdt u in de meeste gevallen met een houten tuinhuis van 5 m² oppervlakte een bouwaankondiging te moeten indienen (Contacteer uw gemeente om hiervan bevestiging te krijgen). Dit houten tuinhuis kan ook omgevormd worden tot een doe-het-zelf-werkplaats bij zonnige dagen.
  • Houten tuinhuis met blokplanken van 44 mm: de perfecte keuze indien u meer opslagruimte wenst of een extra ruimte wil creëren. De ramen met dubbele beglazing en de afwerking van de 44 mm blokplanken met dubbele groeven bieden extra comfort aan uw werkruimte, atelier of extra ruimte.

ONBEWERKT HOUT BRUT OF AUTOCLAAFBEHANDELING?

De keuze die u hier maakt, zal een impact hebben op het onderhoudsniveau van uw tuinhuis. U kijkt er niet naar uit om uw hout regelmatig te onderhouden? Kies dan eerder voor een tuinhuis in autoclaafhout.

Het is waar dat de aankoopprijs hoger zal liggen dan die van een tuinhuis in onbewerkt hout, maar het bedrag voor de latere onderhoudskosten die u zal maken bij een tuinhuis in onbewerkt hout compenseert ruimschoots dit prijsverschil.

HET DAK VAN UW BLOKHUT MET ZADELDAK

Uw blokhut zal standaard geleverd worden met een dakbedekking in dakvilt. Deze installatie blijft een voorlopige oplossing. Voor een perfect waterdicht tuinhuis dat optimaal bestand is tegen ongunstige weersomstandigheden bieden wij u duurzamere dakoplossingen als optie:

  • Canadese dakshingle voor een meer traditionele leistenen afwerking (verkrijgbaar in 4 kleuren)
  • Staaldak ver in 2 kleuren, de allerbeste finishing touch. Een goed gemonteerd staaldak is bestand tegen wind en regen

Met een tuinhuis met zadeldak kunt u ook meer water opvangen door het toevoegen van dakgoten en een recuperator: een ecologische manier om uw tuin te besproeien bij warm weer.

SCHRIJNWERK

De tuinhuizen met zadeldak in ons aanbod zijn uitgerust met kwalitatief schrijnwerk: beglazing van 4 mm voor de versies 28 en 34 mm, dubbele beglazing voor de tuinhuismodellen van 44 mm. De sloten zijn voorzien van een Europese cilinder met een set van 3 sleutels. Naargelang de oppervlakte van uw tuinhuis geven 1 of 2 vensters extra licht, een goede manier om onbezorgd in uw atelier te werken.

ONDERHOUD VAN UW BLOKHUT, SCHUUR, TUINCHALET MET ZADELDAK

Uw tuinhuis of houten schuurtje werd niet behandeld vóór de levering (met uitzondering van de bodembalken die onder autoclaaf verduurzaamd werden en de gekleurde versies). Verschillende producten helpen u om uw tuinhuis of schuurtje te beschermen tegen grillige weersomstandigheden:

  • Eerste behandeling bij de montage: behandeling met een insectenverdelger en een schimmeldodend middel
  • Tweede etappe: aanbrengen van beist of houtverzadiger voor een bescherming tegen vocht en uv-stralingen.

Deze producten, verkrijgbaar in verschillende kleuren en looks, zijn een uitstekend middel om een persoonlijke touch te geven aan uw tuinhuis in kit.