Offerte maken vanuit mijn winkelwagen Een offerte aanvragen

Filteren op

Prijs

Prijs

  • 3.419,00 € - 6.999,00 €

Heb je hulp nodig?

Een tuinkantoor creëert extra ruimte om in te werken.

Nood aan extra ruimte? Je wil graag ongestoord kunnen thuiswerken? Je werkt nu vanuit de garage en wil een aangenamere plek om je bijberoep uit te oefenen? Dan is een tuinkantoor de juiste oplossing voor jou. Een tuinkantoor creëert extra ruimte om in te werken maar ook om te leven & te genieten.

MEER LEZEN
Item 1-30 van 39 in totaal item(s)

Een tuinkantoor creëert extra ruimte om in te werken.

Nood aan extra ruimte? Je wil graag ongestoord kunnen thuiswerken? Je werkt nu vanuit de garage en wil een aangenamere plek om je bijberoep uit te oefenen? Dan is een tuinkantoor de juiste oplossing voor jou. Een tuinkantoor creëert extra ruimte om in te werken maar ook om te leven & te genieten.

Een polyvalente tuinstudio voor iedereen

Het moderne tuinkantoor is niet enkel een plek om te werken maar ook om van te genieten en in te leven. Naast een stille werkruimte in de tuin, is het de perfecte plek om bv. een lounge te plaatsen om bezoek te ontvangen, ideaal om er creatief te knutselen of een tuinberging te creëren voor extra bergruimte.

Tuinkantoor bouwen

Wanneer u een buitenverblijf van goede kwaliteit wilt plaatsen, is een goede fundatie van groot belang. Akeliagarden adviseert u er dan ook voor om een degelijke fundatie aan te brengen onder uw tuinkantoor. Dit is namelijk op langere termijn dé basis voor een goed en stabiel tuinkantoor.

Denk ook aan de mogelijkheid van de nutsvoorzieningen zoals water, elektra en riool naar de locatie te brengen. Daarom is het van belang om te weten welke voorzieningen u wenst te gebruiken. Het is mogelijk om dit voorwerk zelf voor te bereiden op aanwijzing.

Regels kantoor in de tuin

Vergunningvrij bouwen: Wat mag ik bijbouwen? Hiermee begint het voor u. Om te weten te komen of u vergunningsvrij mag bijbouwen kunt u allereerst kijken op omgevingsloket.nl. U kunt ook zelf bij uw gemeente informeren naar de mogelijkheden door te vragen onder welke voorwaarden u vergunningsvrij mag bijbouwen.

Een breed scala :

Akeliagarden biedt u een breed scala aan houten tuinkantoor.

Plat dak tuinbureau Orkney 44
Orkney 44mm
Plat dak tuinbureau Domeo 4+
Doméo 4+
Plat dak tuinbureau Grenoble 44mm
Grenoble 44mm
Plat dak tuinbureau Fineo
Finéo 2

De wanddikte

Het is belangrijk om een prettige werkplek te hebben. In de winter moet het aangenaam warm zijn en in de zomer niet te heet. De wanddikte van het tuinkantoor is bepalend. Een dikkere wand zorgt voor een betere isolatie. Ook zal het tuinkantoor een stuk steviger zijn. Voor een tuinkantoor is het advies om een tuinhuis te maken met een wand van 44 of 70 millimeter dikte. Een dunnere wand kan een optie zijn, maar dan moet je meer isolatie hebben.

Tuinkantoor en helderheid

Helderheid is een belangrijk element bij de keuze van uw tuinkantoor:

  • Glazen of massieve deuren
  • Grote erkers
  • Klassieke ramen van verschillende grootte

Gezien de tijd die u in uw tuinkantoor doorbrengt, zal de hoeveelheid licht van invloed zijn op de manier waarop u werkt. Een thuiskantoor op het zuiden met grote ramen laat veel licht binnen, maar kan snel hinderlijk worden door reflecties op uw computerscherm. De installatie van gordijnen helpt om het licht te reguleren. U kunt ook kiezen voor een model tuinkantoor met een luifel of met een groot dakoverstek.

Tuinkantoor: hoe kunt u besparen op belastingen?

Opdat een kantoor in een tuinhuisje door de IRS als werkkamer zou worden erkend, moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. Deze omvatten:

  • Bewijs dat u echt vanuit huis werkt.
  • Er mag geen andere werkruimte beschikbaar zijn gedurende de tijd van gebruik.
  • Het kantoor in het tuinhuisje moet als kamer herkenbaar zijn en gescheiden zijn van de rest van het huis.

Als uw studeerkamer of atelier met tussenpozen wordt gebruikt (ten minste 50% van de tijd dat u werkt), kunt u het gebruik ervan opvoeren op uw belastingaangifte. Als u voltijds in het tuinkantoor werkt, kunt u de volledige kosten aftrekken. In vergelijking met een kantoor aan huis kunt u met een tuinkantoor zelfs de kosten voor de aanschaf, verwarming of inrichting ervan aftrekken als bedrijfskosten of inkomstenbelastingkosten - volledig.