TUINHUIS, TUINSCHUUR, TUINCHALET MET PLAT DAK

Bekijk onze tuinhuismodellen met plat dak verkrijgbaar in 5 m2 tot meer dan 20 m2, voor elk gebruik en al uw verlangens!

Een overvloed aan keuze, uitrustingen en afmetingen voor tuinhuizen met plat dak van Akeliagarden, steeds aan de beste prijs.

MEER LEZEN
Item 1-30 van 80 in totaal item(s)

TUINHUIS, TUINSCHUUR, TUINCHALET MET PLAT DAK

Bekijk onze tuinhuismodellen met plat dak verkrijgbaar in 5 m2 tot meer dan 20 m2, voor elk gebruik en al uw verlangens!

 • Houten tuinhuis met klassiek plat dak om een opslagplaats binnen uw budget voor een zacht prijsje te creëren
 • Tuinhuis met plat dak en luifel: een compromis voor wie lekker wil luieren naast het zwembad en de gelegenheid om uw tuinmeubilair in de schaduw te zetten, beschut tegen slecht weer. Onder de luifel kunt u eveneens uw hout, aanhangwagen, fietsen of tuinmeubilair opslaan.
 • Tuinhuis met lessenaarsdak voor de look en zijn leunende zijkant
 • Houten tuinhuis met plat dak 44 mm of 77 mm voor het comfort en het plezier van dubbele beglazing.
 • Tuinhuis met plat dak voor een zacht prijsje
 • Tuinhuis 5 m2, 10 m2, 12 m2, 15m2, 20 m2 en meer, kies het model dat het best aan uw behoeften voldoet.

VOORAFGAANDELIJKE WERKEN: DE BETONVLOER

Het is noodzakelijk een betonvloer aan te leggen om een tuinhuis of tuinchalet te installeren. Buiten een betonvloer realiseren is vrij eenvoudig, maar het vergt organisatie en een goede voorbereiding van de bodem.

Er bestaan uiteraard naast de betonvloer ook andere methoden, maar die niet even efficiënt en betrouwbaar zijn voor het in stand houden van uw tuinhuis of tuinschuurtje.

 • De betonvloer heeft dezelfde afmetingen als die van uw tuinhuis. Deze afmetingen worden op elk product vermeld. Wanneer u hier goed rekening mee houdt, vermijdt u dat bij regenweer water via de bodem binnendringt.
 • Door het toevoegen van een polyane onder de vloer bij het gieten van de betonvloer wordt via de bodem opstijgend vocht vermeden.
 • Uw tuinschuurtje op een betonvloer plaatsen garandeert een betrouwbare verankering van uw constructie, aangezien een verankering in de grond vermijdt dat uw schuurtje bij hevige wind opgeheven wordt.

DIKTE VAN DE BLOKPLANKEN

Verkrijgbaar in verschillende blokplankdiktes (28 mm, 34 mm, 44 mm en 70 mm), een tuinhuis met plat dak zal aan uw constructie een moderne look geven: opslagplaats, tuinbureau, leefruimte, profiteer van een veelheid van inrichtingsmogelijkheden.

In het geval van een houten tuinhuis of schuurtje, in het bijzonder voor grote modellen, is de keuze van de dikte van de blokplanken van cruciaal belang, naargelang het gebruik dat u ervan zal maken

TUINHUIS MET BLOKPLANKDIKTE VAN 28 MM

Deze houtdikte vindt men voornamelijk terug bij schuurtjes die bestemd zijn als opslagplaats. Het schrijnwerk is voorzien van 4 mm breed glas. Indien gewenst, kunt u deze omvormen in een atelier voor zonnige dagen, maar het is mogelijk dat de temperatuur binnen snel toeneemt bij hitte.

HOUTEN TUINHUIS MET BLOKPLANKDIKTE VAN 34 MM

Tuinhuisjes-en schuurtjes van minder dan 20 m2 met blokplanken van 34 mm bieden ten opzichte van blokplanken van 28 mm een aantal voordelen:

 • Verhoogde starheid van de muren van uw houten tuinhuis
 • Dubbele groeven in de blokplanken voor een betere isolatie

Een houten tuinhuis-of schuur van 34 mm wordt voorzien van schrijnwerk met een beglazing van 4 mm (veiligheidsglas voor een aantal modellen uit ons gamma)

HOUTEN TUINHUIS MET BLOKPLANKDIKTE VAN 44 MM

Tuinhuizen met een blokplankdikte van 44 mm vormen de kern van ons aanbod. Hun voordelen zijn:

 • Verbeterde starheid
 • Dubbele groeven voor een betere isolatie
 • In de meeste gevallen dubbele beglazing van ongeveer 4/6/4 mm

De aanduiding 'tuinhuis met plat dak' komt van de moderne look en het design van het dak. Uiteraard wordt uw tuinhuis met plat dak voorzien van een lichte helling voor een goede afvoer van regenwater. Het installeren van een dakgoot is een bijkomende troef, aangezien hout niet echt houdt van een permanente vochtigheid.

Met hun hoogkwalitatief schrijnwerk, cilinderslot en set van 3 sleutels, en hun stormbestendige uitrusting worden onze tuinhuizen geleverd met een gedetailleerde handleiding en hardwarekit.

Vanaf de versie in 44 mm worden onze moderne tuinhuizen met plat dak voorzien van ramen met dubbele beglazing en een draaikiepmechanisme. De tuinschuren met plat dak worden geleverd met een dakbedekking van het type dakvilt. U kunt gerust zijn, Akeliagarden biedt u daarnaast ook een duurzamere dakoplossing: de zelfklevende vilt Gardentop Stick Alu van het gamma Iko. Met deze zelfklevende dakvilt, verkrijgbaar in strips van 5 meter, kunt u uw tuinhuis tegen wegwaaien beschermen. (Zie onze dakuitrustingen).

Onze tuinhuizen met plat dak worden vervaardigd in fijnspar. Een houtbehandeling en het aanbrengen van een beschermlaag zijn noodzakelijk om het hout te beschermen. Met ons optioneel verkrijgbaar professioneel productengamma Sikkenskunt u uw tuinhuis beschermen tegen de wisselvalligheden van het weer, en deze eveneens personaliseren.

Levering van uw houten tuinhuis

 • Akeliagarden garandeert een levering binnen de 3 à 4 weken
 • Levering van uw tuinhuis of tuinschuur in Nederland en België is gratis.
 • Uw houten tuinhuis wordt geleverd met een vrachtwagen die uitgerust is met een meeneemheftruck.

ONDERHOUD VAN UW TUINHUIS, SCHUUR, TUINCHALET

Uw tuinhuis of houten schuurtje werd niet behandeld vóór de levering. Verschillende producten helpen u om uw tuinhuis of schuurtje te beschermen tegen grillige weersomstandigheden:

 • Eerste behandeling bij de montage: behandeling met een insectenverdelger en een schimmeldodend middel
 • Tweede etappe: aanbrengen van beist of houtverzadiger voor een bescherming tegen vocht en uv-stralingen.

Deze producten, verkrijgbaar in verschillende kleuren en looks, zijn een uitstekend middel om een persoonlijke touch te geven aan uw tuinhuis in kit.

Tuinhuis in autoclaafhout

AUTOCLAAFBEHANDELING

Bent u geen fan van de borstel of de rol? Dan raden wij u aan te kiezen voor een tuinhuis of tuinchalet die in de autoclaaf behandeld werd. Aangezien het hout reeds via hydraulische druk in een caisson grondig behandeld werd tegen schimmel is er veel minder onderhoud vereist. Deze houtsoort verbetert de duurzaamheid van uw tuinhuis.

De bruine kleur van uw chalet bij levering zal in de tijd vervagen. In het begin is uw chalet bruin omdat een kleurstof toegevoegd werd in het schimmelwerend product. Geleidelijk aan, wanneer geen beschermingsbeits wordt aangebracht, zal uw tuinhuis er grijzer uitzien.

AANBRENGEN VAN EEN HOUTSTABILISATOR

Om uw houtconstructie met een gerust hart in uw tuin te installeren, raden wij u aan voor de eerste maanden op de muren een beschermlaag aan te brengen met "SEASONITE". Dit product van het professioneel gamma Owatrol is een houtstabilisator die garandeert dat uw tuinhuis zijn droogproces rustig kan voltooien (er is een periode van 4 à 6 maanden nodig). Zodra deze periode voorbij is, kunt u een personaliseringsbeits aanbrengen om de kleur van uw tuinhuis aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur. Ons gamma van in de autoclaaf behandelde tuinhuizen is verkrijgbaar met blokplankdiktes van 28, 34 of 44 mm.

BEKIJK ONZE HOUTEN TUINHUIZEN IN PROMOTIE

Bekijk elke maand onze selectie tuinhuizen in promotie: een uitgebreide selectie goedkope tuinhuizen, tuinhuizen met plat dak in kit voor een beperkte periode en zolang de voorraad strekt.

Een overvloed aan keuze, uitrustingen en afmetingen voor tuinhuizen met plat dak van Akeliagarden, steeds aan de beste prijs.